Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εφοροεπιτροπής της κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, παρουσία του νέου επόπτη Περιφερείας Βοσπόρου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Στην συνεδρίαση, τα μέλη της Εφοροεπιτροπής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κ. Αθηναγόρα σχετικά με τις δράσεις της κοινότητας. Η συνομιλία αφορούσε, μεταξύ άλλων, στα ήθη και έθιμα του χωριού μας, τα οποία η Εφοροεπιτροπή μας διατηρεί, με τις δραστηριότητες που διεξάγονται την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου και των εορτών του Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα έθιμα του χωριού μας που εθεωρούντο ξεχασμένα μέσα στο διάβα του χρόνου, τα οποία η Εφοροεπιτροπή μας αποφάσισε να αναβιώσει ώστε να πετύχει την προσέλκυση Πολιτών —και ιδιαίτερα Μεγαρευμιωτών από όλα τα μέρη της πόλης— στον δυναμικό οικισμό του Βοσπόρου.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά και στα Αγιάσματα της κοινότητας, για τα οποία τονίστηκε η ανάγκη αναζήτησης των «χαμένων» που είχαν «εγκαταλειφθεί» τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η διαπίστωση της θετικής αντιμετώπισης όλων των θεμάτων από τον νέο επόπτη και η αναφορά του στην ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων της νεολαίας με την Εκκλησία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η συνέχιση της παροχής υποτροφιών και η ανάπτυξη διαλόγου, με σκοπό οι νέοι να κατανοήσουν τα θέματα ώστε να είναι δυνατόν να γίνουν μέτοχοι, στο μέλλον, των κοινοτικών πραγμάτων.

Τέλος, έγινε προγραμματισμός και τονίσθηκε η ανάγκη της κοινής και αγαστής συνεργασίας με τις άλλες κοινότητες της ευρωπαϊκής ακτής του Βοσπόρου, ώστε —με την παρουσία και στήριξη του κ. Αθηναγόρα— να υπάρξει καρποφόρα συνεργασία.

Στοιχεία επικοινωνίας

 Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

  Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

 Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

  Email: info@megalorevma.org

  Website: www.megalorevma.org

     

Αδελφότητα στην Αθήνα

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αδελφότητας Κων/πολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" και ενημερωθείτε για τις δράσεις της, στην Αθήνα.

adelfothta logo

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στη λίστα emails της Κοινότητας για να μαθαίνετε νέα μας.

Please enable the javascript to submit this form